Савчук Олег Олексійович народився 26  жовтня 1981  року у с. Флорине. З дитинства був дуже привітним, добрим, щирим, уважним хлопчиком. Сім’я проживала у м. Бершадь. Олег навчався у Бершадській загальноосвітній школі №3. Був гарним надійним та вірним  другом, цікавим співрозмовником, усміхненим та позитивним юнаком. Після закінчення школи обрав професію військового та вступив до Одеського інституту сухопутних військ, де навчався до 2002 р. Там отримав звання лейтенанта. Далі служив у Збройних Силах України. Олег проходив службу в Яворівській військовій частині де отримав звання старшого лейтенанта.

        З 2012 року Олег Олексійович проживав у с. Флорине, доглядав своїх дідуся та бабусю. Олег був щирою, відкритою, цілеспрямованою людиною та понад усе любив життя. Був хорошим товаришем і бойовим побратимом, завжди готовим на допомогу іншим.

     Демобілізувавшись із Збройних Сил України Олег Савчук вирішив зайнятися власною справою, останнім часом працював у Європі,  повернувся щоб  допомагати хворій матері.

         Минулого 2022-го року  був мобілізований та зарахований до 56-ої окремої мотопіхотної бригади. Наказом командувача військ оперативного командування «Південь» від 2 лютого 2023 року Олег Савчук призначений командиром мотопіхотного взводу. Вірний військовій присязі та рідній землі Олег самовіддано захищав Україну. І коли стало питання заміни пораненого воїна він не задумуючись сказав я стану на його місце.

      Відважний воїн, мужній захисник України, офіцер обов’язку і честі Олег Савчук  загинув 13 березня 2023 року в населеному пункті Дубово- Василівка Донецької області в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання.

     У нього залишилася мати Анна,  син Микола та брат Мар’ян,  а ще друзі, побратими, родичі, однокласники, сусіди. Жодні співчуття не зменшать біль втрати, жодне слово не втамує тугу в материнському серці. Війна забирає не просто найкращих, вона забирає рідних, друзів, тих, з ким ще вчора разом мріяли про перемогу та будували плани на майбутнє. Олег був романтиком, мрійником, добряком, його щирості, уважності, доброти здається вистачило б на весь світ та підлий рашист зупинив Олежин життєвий політ.

 

   Уся Бершадська територіальна громада схиляє голови в глибокій скорботі та висловлює щирі співчуття рідним та близьким нашого Героя. 

 

     Олег Олексійович назавжди залишиться в нашій пам’яті, як справжній патріот України, людина з великим серцем і високими моральними принципами. Низький уклін і шана батькам за виховання сина Героя!

Поховали воїна 19 березня 2023  року у с. Флорине.