Шкуренко Володимир Миколайович народився 17 червня 1977 року  у родині робітників у с.Красносілка, крім нього у сім'ї виховувалися ще двоє синів: Ігор та Олег. Батьки віддавали свою любов всім трьом дітям, зростили їх чесними і порядними людьми (батьки померли).

Навчався в Красносільській середній школі, після закінчення школи служив в армії. Працював робітником в Красносільському  цукровому заводі та підсобним працівником в ПП «Валентина». мав авторитет серед колег, був щирим українцем, патріотом своєї держави, вболівав за долю рідного краю та України.

Мав чудову сім’ю: дружину - Шкуренко Ларису Іванівну та дочку – Шкуренко Каріну Володимирівну.

В 2015 році  був мобілізований  до лав Збройних Сил України  /дата мобілізації-10.06.2015року/. Мав статус учасника бойових дій. Перебував на військовій службі за контрактом. Боровся за правду і мир, оберігав наше світле майбутнє.

 Старший солдат Володимир Шкуренко був доброю, усміхненою, людиною з великим серцем. Скромний у сім’ї та побуті Володимир був глибоко патріотичним громадянином України  та відважним воїном – захисником рідної землі. Величезна сміливість, любов до України, любов до сім'ї та скромність - таким був Володимир

 Володимир Шкуренко - обслуговуючий кулеметного відділення кулеметного взводу 2 механізованого батальйону військової частини А0536, військовослужбовець військової служби за контрактом, старший солдат,  мужньо та стійко  боронив Україну від російського агресора з перших днів  повномаштабного вторгнення.

 

   12 серпня 2022 року, виконуючи бойове завдання за призначенням, старший солдат Шкуренко Володимир Миколайович загинув  за нашу Батьківщину. виявивши стійкість та мужність, поблизу с. Павлівка в Донецькій області. під час артилерійського обстрілу, віддавши життя за Україну, за свободу, за незалежність і територіальну цілісність рідної держави.

    Володимир любив оточуючих його людей, завжди з повагою ставився до старших, любив життя та Україну, боровся за неї до останніх своїх днів. Низький уклін Герою, який віддав своє життя за нас усіх.

    Ми втрачаємо кращих у цій безжальній війні. Доземно вклоняємось мужньому та відважному воїну, висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та знайомим.  Вічна пам'ять і слава Герою.

   20 серпня 2022 року, відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм, односельці та мешканці всієї громади стрічали Володимира живим коридором та вшанували пам'ять загиблого земляка, стоячи на колінах із квітами та свічками.

   Страшне горе прийшло в родину Шкуренків, щиро співчуваємо дружині Ларисі Іванівні та доньці Карині, які втратили чоловіка і батька, вірне, надійне, мужнє, батьківське плече і підтримку.

 

     Похований Шкуренко Володимир Миколайович у рідному селі Красносілка. На передовій Володимир оберігав наші дні і ночі, а тепер став Небесним Янголом – охоронцем нашої землі.

      Вічна пам'ять Герою ! Царство небесне нашому захиснику та низький уклін за самопожертву! Нехай ніколи не згасне наша пам'ять та буде вічною вдячність!