Народився Юрій Яланецький 21  січня 1998 року у с. Поташня.

Навчався у школі. З дитинства був працелюбний, відповідальний, щирий та відвертий, завжди готовий прийти на допомогу – таким його знали й назавжди запам’ятали близькі, рідні та друзі.

    Юрій, захищав нашу країну від зовнішньої агресії та ризикував своїм життям, щоб ми могли жити в мирі та безпеці. Він був чуйною людиною та справжнім, вірним другом для своїх побратимів, відважним воїном та захисником рідної Батьківщини.

     Відважний, цілеспрямований захисник України, солдат Збройних Сил України Юрій Яланецький загинув  у зоні бойових дій, відстоюючи територіальну цілісність України.  Ми проводжаємо у вічність нескорених Героїв… Цвіт нації гине у гирлі війни, адже найсміливіші сини і доньки ціною власних життів здобувають мирне майбутнє для нашого народу. Стіною незламності постали вони проти навіженого ворога, проти ворожої російської навали..

   25-літній Юрій Яланецький  загинув 27 лютого 2023  року  в результаті ведення бойових дій в районі населеного пункту Бахмут, що у Донецької області. Ця новина знову нагадує нам про те, якою важкою є ціна нашої свободи. Кожен день наші солдати ризикують своїм життям, захищаючи нашу країну від загарбників.

   Його втрата болісна для всіх нас. Герой завжди буде в наших серцях та молитвах, і ми будемо пам'ятати про його службу та самопожертву. Нехай наші думки й молитви супроводжують його душу на вічний спочинок.

   Розділяємо невимовний біль важкої втрати та висловлюємо глибокі співчуття родині, колегам, друзям та бойовим побратимам загиблого Героя. Вічна пам’ять і слава українському воїнові, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Хай Господь дарує Царство Небесне і вічний спокій його душі!

  Герої не вмирають!

   Слава воїну Юрію!