Михайло Сергійович  Красюк народився 18 листопада 1993 року у м. Вінниця. Згодом сім’я переїхала  у м. Бершадь. Батьки – лікарі Світлана Олександрівна  та Сергій Вікторович виховували Михайлика в любові, доброті, щирості. З дитинства був дуже добрим, щирим, доброзичливим, привітним і допитливим хлопчиком. Любив своїх батьків, брата, бабусю, дідуся.

    Навчався у Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1. Тут його запам'ятали гарним учнем, чудовим однокласником,  доброзичливим та  шляхетним юнаком. Після школи вирішив стати юристом та навчався в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу за спеціальністю «Правознавство», молодший спеціаліст з права. Далі навчання за спеціальністю продовжив в Одеському державному університеті внутрішніх справ. Працював завідувачем логістичного відділу мережі «Сільпо» в Одесі,  потім у   Вінниці, у Бершаді.

      Служив у Збройних силах України у 2016-2018 роках. Підтримував своїх рідних, любив, мріяв, планував, прагнув своєю добротою підтримати кожного, хто потребував. Справжній друг, він умів  дружити і цінувати дружбу. Був глибоко патріотичним громадянином та людиною, яка ніколи не йшла на компроміс із своїм сумлінням.

     Михайло був люблячим сином, красивою дитиною і надією своєї матері, цікавим співрозмовником, гарним сусідом, вірним і  мужнім захисником України.

    Після  повномасштабного вторгнення росії в Україну Михайло Красюк одразу ж пішов у військомат для мобілізації, він ретельно готувався стати воїном, був вмотивованим захисником України,  щоденно займався фізичними вправами, адже знав, що фізичне здоров’я дуже важливе під час військової служби.

     Мобілізований до лав Збройних Сил України 02 вересня 2022 року, старший солдат Михайло Красюк служив гранатометником 77 окремої десантно-штурмової аеромобільної бригади. Він проявив велику мужність і героїзм на передовій, боронячи мир та безпеку нашої держави. На його бойовому шляху найважчі, найгарячіші місця: Соледар, Бахмут, Кремінна, Діброва… був поранений, переніс важку контузію і, навіть, не долікувавшись, повернувся до побратимів, щоб бити проклятого ворога на нашій землі.

       07 квітня 2023 року під час  тривалого запеклого бою противника та безпосереднього зіткнення з ворогом  Михало  Красюк загинув  від вибухової травми в результаті ворожого обстрілу з протитанкового гранатомета в районі населеного пункту Діброва Сєверодонецького району Луганської області. Молодий, працьовитий, веселий та енергійний. Війна забирає найкращих…

    13 квітня 2023 року Михайла Красюка  привезли на щиті в останню дорогу до рідного міста Бершадь. Прощалися із загиблим Героєм Михайлом Красюком, наступного дня, 14 квітня 2023 року. Похоронна церемонія залучила велику кількість людей, які прийшли вшанувати пам'ять та висловити свої співчуття родині та друзям загиблого військовослужбовця.

       14 квітня 2023  року  у зв'язку з похованням захисника Михайла Красюка, було оголошено День жалоби на території Бершадської громади. У цей день, на знак скорботи за загиблим, були приспущені Державні прапори на будинках і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Біля школи у якій навчався Михайло востаннє пролунав прощальний дзвоник за загиблим випускником.

    Свої співчуття родині загиблого бійця висловили друзі, побратими, земляки.  Бершадський міський голова Віталій Драган написав: "Загибель Михайла Красюка є втратою для всіх нас. Його відвага та самопожертва повинні бути прикладом для наступних поколінь. Ми повинні пам'ятати про його жертовність та відданість Батьківщині та шанувати пам'ять про нього і всіх героїв, які віддали своє життя за Україну."

        Важко сприймати смерть наших захисників… Ще важче знайти слова розради і підтримки для рідних, близьких та знайомих. Це невимовний біль та непоправна втрата, яку не пробачимо окупанту і ніколи не забудемо.

    Низько схиляємо голови в пошані перед мужністю, стійкістю та патріотизмом нашого воїна. Висловлюємо щирі співчуття рідним загиблого…   Просимо сил, здоров’я та терпіння  згорьованій родині, мамі та батьку, щоб пережити цю непоправну втрату. Сумуємо разом із Вами.

       Молімося за упокій душі спочилого воїна Михайла, який до останнього подиху та биття серця боронив рідну землю!  Нехай Господь прийме Михайла у свої обійми, втамує біль і заповнить пустку в серцях батьків і рідних…

    Бути Воїном означає жити вічно. Загибель Героя - Михайла Сергійовича Красюка - це важка втрата для його рідних, друзів, побратимів та близьких, а також для всієї громади.

Світла пам'ять і вічна шана Герою, який віддав життя за Незалежність та територіальну цілісність України. Пам'ятаймо величний подвиг кожного Героя, який ціною власного життя наблизив Перемогу...