Юрій Непотрібний народився 8 травня 1977 року у с. Велика Киріївка Гайсинського району Вінницької області. Навчався у Великокиріївській загальноосвітній школі.

     Проживав із сім’єю у с. Велика Киріївка, працював механізатором у місцевому фермерському господарстві. Був працьовитим, доброзичливим та щирим чоловіком, який любив сім’ю, життя, рідну землю. Мав багато планів та сподівань. Але віроломна агресія рашистів змінила його плани та мрії. Мобілізований у грудня 2022 року до лав Збройних Сил України Юрій Непотрібний став на захист  своєї країни, спокій кожного із нас,  на захист незалежності і територіальної цілісності України. Він боронив рідну землю від наруги рашистською ордою, захищав наші цінності, права і свободи, але 3 березня 2023 року підлий загарбник відібрав його життя: Юрій смертю хоробрих поліг на полі бою поблизу населеного пункту Міньківка Донецької області.

 Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, проте світлі спогади про Героя завжди будуть сильнішими за смерть…

 Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Юрія васильовича Непотрібного та разом з Вами схиляємо голови в глибокій скорботі. Ми навіки зберігатимемо у пам’яті імена тих, хто віддав власне життя за нашу свободу, хто заплатив за мир та волю Вкраїни таку непомірно високу ціну. Ця самопожертва, вірність військові присязі та народу України будуть прикладом героїзму для всіх наступних поколінь.

Вічна пам’ять про Героя-захисника назавжди залишиться у наших серцях.

Герої не вмирають!

13 березня  2023 року сміливий і самовідданий, волелюбний і нескорений Юрій Васильович Непотрібний - воїн із Бершадської громади віднайшов місце останнього спочинку у своєму рідному селі Велика Киріївка

Вічна пам’ять незламному Герою Юрію Непотрібному!