Народився Бурлаку Тарас Миколайович 20 грудня 1974  року у с. Красносілка Гайсинського району Вінницької області. Навчався у Красносільській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. З дитинства був добрим, щирим, дружелюбним та наполегливим хлопцем.

   У  1990 році вступив до спеціального технічного училища №21 м. Київ, яке успішно закінчив у 1993 році.   Працював  у будівельно-монтажному управлінні за спеціальністю муляр-електромонтажник третього розряду у м. Київ.

   З  1998  року  по 2001 рік працював на Красносільському цукровому заводі. Потім переїхав до Києва та став працювати в агентстві  нерухомості «Золоті ворота»  на посаді спеціаліста з нерухомості.

   На початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації Тарас став на захист столиці України у лавах територіальної оборони, виконуючи накази військового командування за призначенням. Потім – у листопаді 2022 року – патріот  України Тарас Бурлаку добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Служив  стрільцем помічником гранатометника.

    Ворог забрав його життя 04 березня 2023 року в районі бойових дій неподалік населеного пункту Дружба Донецької області, де Тарас Бурлаку  отримав поранення несумісні з життям.

   10 березня 2023 року  захисник України Тарас Бурлаку повернувся до рідного дому «на щиті». Скорботний кортеж із воїном зустрічали «живим коридором» усі односельці, які  уклінно вшанували його жертовний внесок у Перемогу. Тарас поклав своє життя за кожного з нас!

    11 березня, Бершадська міська територіальна громада навіки попрощалася із волелюбним Героєм Тарасом Миколайовичем Бурлакою, який віддав власне життя за наше з вами мирне квітуче майбутнє.  Поховали захисника України у рідному селі Красносілка. Мерзенна російська федерація, яка розв’язала жорстоку й криваву війну проти українського народу,  продовжує забирати життя відданих патріотів, які хоробро стали на захист рідної землі. Наші звитяжні воїни злітають із полум’я війни до Високості, залишаючи по собі нетлінну пам’ять про свій героїзм…

   Ми завжди будемо пам’ятати та вшановувати наших військових, які пожертвували своїм життям заради миру та свободи нашої країни. Нехай пам’ять про наших героїв буде завжди живою в наших серцях та міцно зв’язує нашу громаду, нашу державу Україну.

 Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, товаришам, землякам і побратимам полеглого воїна. Вічна пам’ять незламному Герою Тарасу Бурлаку!