Народився Гончаров Олександр Анатолійович 03 березня 1994 року у сімї Анатолія та Любові Гончарових.   Навчався у Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІст. №1. Потім вступив до Бершадського професіного ліцею. Олександр був дуже ждобрим,  привітним, щирим юнаком. Дуже любив свою родину, завжди допомагав  та підтримував.

     Декілька років працював на Вінницькій птахофабриці. Він був відповідальною людиною, сумлінним працівником і патріотичним громадянином України. Його любили і поважали рідні, друзі, сусіди, адже був надійним другом, люблячим сином і братом, гарним сусідом і хорошою людиною.

      24 лютого 2022 року Олександр Гончаров був  мобілізований до лав Збройних Сил України та став на захист рідної держави. Наш земляк,  відважний захисник, мужній  боєць, боронив українську землю від російського окупанта та  щиро вірив у Перемогу. Олександр  ціною власного життя відстоював життя інших людей та свободу для нашої країни.

    27  квітня 2023 року  український воїн Олександр Гончаров загинув поблизу населеного пункту Озарянівка Бахмутського району Донецької області. Друзі, родичі, знайомі згадують Олександра, як світлу, добру, товариську людину, патріота, безстрашного воїна, вірного присязі. Молодий, красивий, усміхнений, він ще стільки всього не встиг зробити  у своєму житті, та став прикладом мужності та відваги.

     Сумуємо разом із рідними та близькими загиблого, низько схиляємо голови у скорботі. Це страшна втрата для нас усіх, а особливо для його родини та близьких. Немає слів, щоб висловити співчуття і біль. Нема і не буде прощення рашистам – за всі загублені життя, за розбиті серця матерів, за осиротілі діти, за понівечену українську землю…

   Поховали Олександра 04  травня  2023 року у рідному селі Флорине Нехай душа Олександра знайде вічний спокій, а пам'ять про нього завжди житиме у наших серцях.

    Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!