Бомбела Валентин Олександрович  народився 20 березня 1998 року. Навчався у  Бирлівській неповній середній школі І-ІІ ступенів, після закінчення,  якої продовжив навчання в Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня №1. Потім вступив до державного навчального закладу “Крижопільський професійний будівельний ліцей”, де здобув освіту за спеціальністю “Зварювальник”. По закінченню навчання працював у різних сферах.

  В 2018 році Валентин Бомбела був призваний  на військову строкову службу, яку проходив у військовій частині м. Десна, де  майже одразу ж підписав контракт. В цей же час Валентин одружився з Тетяною  і в них народився син – Тимофій.

Коли розпочалася війна 24 лютого 2022 року  Валентина переведено для проходження військової служби до м. Львів. Через пів року відправлений в м. Дніпропетровськ. Під час війни Валентина тричі направляли на бойові позиції, на нуль. На превеликий жаль останній раз був для нього фатальним. 04 липня 2023 року  командир механізованого відділення механізованої роти механізованого батальйону Валентин Бомбела,  мужньо, виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну  її свободу і незалежність, загинув поблизу н.п. Приютне, Пологівського району, Запоріжської області.

Бомбела Валентин Олександрович, як військовий був відданий своїй службі, йдучи на передову, він усвідомлював ризики, але все ж продовжував залишатися міцним і незламним. Він був символом сміливості та самопожертви, готовий ризикувати власним життям, щоб забезпечити безпеку і свободу українців.

Бершадська громада висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя з приводу непоправної втрати.

Церемонія поховання відбулася 10 липня 2023року,  Валентин похований  на місцевому кладовищі у рідному селі с. Бирлівка.