Народився Бондар Олег  Олегович  20 травня 1994 року у селі Сумівка Бершадського ( нині Гайсинського) району.  Навчався у Сумівській  загальноосвітній школі І-ІІ ст., де його згадують як добру, чуйну дитину. А його однокласники – як веселого, товариського хлопця, який вмів жити, любити, радіти життю. Так склалося його життя, що все дитинство він провів разом із бабусею, так як мама була змушена шукати роботу в далекій Італії. Але попри все Олег був бабусиною втіхою та помічником на якого можна було спертися в тяжку хвилину.

Навесні 2023  року Олега Бондара  мобілізовано  до лав Збройних сил України. У Збройних силах України Олег спочатку  пройшов навчання, а далі потрапив у гарячу точку- під Бахмут.

10 липня 2023 року внаслідок тяжкого поранення загинув гарний син України, наш захисник – Бондар Олег Олегович. У Олега залишилася дружина та маленька донечка Крістіна, яких він любив всім серцем. Жорстока війна відібрала майбутнє у 29-річного Олега, у якому він міг ще так багато зробити, подарувати стільки хвилин щастя тим, хто поруч…Сумують за ним його рідні мати, дружина, донька, бабуся , сестри, брати, вся їхня велика родина, всі жителі села Сумівка .

  17 липня  2023 року  Сумівка зустрічала траурний кортеж з тілом Героя Бондаря Олега Олеговича, який віддав життя за свободу та незалежність України. На колінах та зі сльозами на очах зустрічали загиблого Захисника у рідному селі, де він виріс, де пройшли роки його юнацтва.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю захисника, який поліг за мирне небо над Україною. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого, всією нашою громадою поділяємо горе…

Низький уклін батькам та бабусі  за виховання мужнього захисника України!

    Поховали Бондаря Олега Олеговича з військовими почестями на сільському кладовищі с. Сумівка поруч із двоюрідним братом , який загинув ще на початку цієї жахливої війни, Москаленком Валентином Валентиновичем.