Зуб Олександр Юрійович народився 31 січня 2003 року у м. Бершадь. Навчався у Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №3. Був старанним учнем, декламував поезію, танцював. Мав море планів на майбутнє. Після закінчення 9 класу Бершадської загальноосвітньої школи,  вступив до Крижопільського професійного будівельного ліцею. В серпні 2021 року заключив контракт з Збройними Силами України. Олександр Зуб служив старшим навідником мінометного розрахунку , старшим солдатом в 59 бригаді , 10 батальйон 2 мінометна батарея .

Щирий, добрий, відповідальний, порядний, надійний, турботливий, розсудливий, завжди був готовий прийти на допомогу – таким захисник назавжди залишиться у пам’яті сім’ї, друзів, колег, рідних та побратимів. Герой, який назавжди залишився двадцятирічним.
Кажуть, що Бог забирає до Себе на Небеса найкращих. Прикро і нестерпно боляче, але ненависні російські окупанти також вбивають найкращих патріотів – синів і доньок нашої нескореної і нездоланної України.

 Серед них – Олександр Зуб, світлий і милий хлопчина, сильний та сміливий духом, який завжди був готовий ризикувати своїм життям для нашої безпеки – справжній Герой!  Відважний захисник, солдат Олександр Юрійович Зуб загинув 10 червня 2023 року у бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі, поблизу населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області.

Його побратими зазначили що він був справжнім воїном та патріотом , мужнім та відважним, захищав Україну до останнього, поклав своє молоде життя за рідну землю, незважаючи на молодий вік був сміливим та відданим.  

Прощання з Олександром відбулося 14 червня о 09:30 год, у рідному домі м. Бершадь. Похований Олександр Зуб на міському кладовищі м. Бершадь.
14 червня, у зв’язку з похованням нашого захисника Олександра Зуба, оголошено День жалоби на території Бершадської громади. У цей день, на знак скорботи за загиблим, будуть приспущені Державні прапори на будинках і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ
Його життя було присвячене службі та захисту нашого спільного добра. Він був тим, хто стояв на передовій, безпосередньо зіткнувшись з небезпекою.

Ми не зможемо описати словами, як сумно і важко без нього рідним, близьким та друзям. Ми поминаємо нашого Героя як людину, що була здатна на великі вчинки й незламну відвагу. Його самопожертва та відданість стануть незабутніми у наших серцях.

Справжні Герої не вмирають, вони живуть у наших спогадах, надихаючи нас на подальші вчинки.
Вічна пам’ять Олександру!