Мацілецький Михайло Дмитрович народився 20 вересня 1982 року в с.Вовчок  Бершадського району Вінницької області. Навчався у  Вовчоцькій восьмирічній  школі.

   Працював помічником комбайнера, потім у 2000-2002 роках служба  у прикордонних військах України. Після служби одружився ,проживав у Бучі, працював майстром столярних робіт  у м.Київ. Разом  з дружиною виховував двох донечок .

З перших днів віроломного нападу росії на Україну  потрапив в  окупацію . Іще ховаючись від загарбників Михайло вирішив, якщо буде воля Божа , вибратися живим –  то буде із зброєю у руках виборювати свободу  і захищати свій дім, дружину,  донечок, батьків, рідну Україну. Йому пощастило  вийти із окупації зеленим коридором, і вже 31 березня 2022 року Михало Мацілецький пішов добровольцем  до лав Збройних Сил України. Чотиритижневі навчальні збори , і  з 20 квітня  2022 року участь у бойових діях по захисту України. Служив в 28-мій окремій механізо‌ваній брига‌ді імені Лицарів Зимового Походу (28 ОМБр, в/ч А0666). Командир бойової машини-командир механізованої роти механізованого батальону військової частини А0666.

   Вірний військовій присязі, у боях  за нашу Батьківщину, Михайло  проявляв відважність, сміливість, самопожертву,   стійкість і мужність, та під час чергового  бойового завдання  зник безвісти. Михайло був справжнім воїном, патріотом , зразком незламності та міцності духу, він прагнув ,щоб його доньки та рідні, жили в чудовій, рівноправній країні. Горнило війни не дало можливості Михайлу  прожити довге та гарне життя .

29 серпня  2022 року у важкому  бою поблизу населеного пункту Степова Долина, Миколаївського району, Миколаївської області Мацілецький Михайло Дмитрович загинув.  Спочатку був статус зниклого   безвісти, рідні та близькі сподівалися на диво. Дива не сталося. Через одинадцять місяців тіло нашого земляка, мужнього і відважного захисника України Мацілецького Михайла  Дмитровича  привезли у рідне село.

13 серпня 2023 року жителі с. Вовчок провели в останню путь Героя – Мацілецького Михайла Дмитровича, який віддав своє життя, захищаючи нашу країну.

Загибель Михайла  нагадує нам про величезний внесок та сміливість тих, хто оберігає нашу свободу та безпеку. Ми не забудемо його відвагу, самопожертву та відданість нашій Батьківщині. Нехай душа Михайла  знайде спокій, а його подвиг завжди буде для нас світлим променем надії.

Слава всім, хто захищає та боронить Україну!