Сокиринський Ярослав Володимирович народився 26 листопада 1994 року в с.Баланівка Гайсинського району Вінницької області. Після закінчення Баланівської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ст.,  навчався у Ладижинському коледжі Вінницького національного аграрного університету,  на факультеті «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва» навчався на відмінно, був дуже відповідальним та цілеспрямованим.  Після закінчення коледжу  здобув кваліфікацію техніка-механіка та отримав диплом з відзнакою. Далі Ярослав навчався у Національному університеті біоресурсів природокористування України. НУБІП України, отримав спеціальність «Інженер – механік», закінчив кафедру військової підготовки. Саме це навчання, напевно, змінило всі його плани на майбутнє.

   У 2017 році Ярослав Сокиринський був призваний на службу до лав Збройних Сил України, після цього його життя змінилося з мирного на тривожне, сповнене небезпек. За час проходження служби отримав багато грамот та подяк, нагород, присвоєно військове звання – підполковник. Ярослав  був високосвідомим громадянином України, вірним, відважним і мужнім захисником, а ще справжнім другом,  коханим і люблячим  чоловіком, прекрасним сином  та людиною високої честі і гідності. Мир в Україні і безпека родини для Ярослава були понад усе. Він ризикував життям заради українців,  кожне бойове завдання виконував, як високопрофесійний воїн. Любив життя, мріяв жити у мирній Україні із своєю коханою, мав багато планів на майбутнє.

    01 червня 2023 року підполковник Ярослав Сокиринський, вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, загинув у бою з окупантом за нашу рідну Україну.

 Односельці  назавжди запам’ятають вихованість, працьовитість, дружелюбність, витривалість, старанність Ярослава, побратими його відданість, вірність та мужність, родина – його любов, щирість, турботливість. Ярослав  загинув за кожного з нас, перед його сміливістю і мужністю ми низько схиляємо голови. Йому тільки 28, а вже підполковник! Загинув як Герой .

Важко знайти слова втіхи для молодої дружини, для рідних, друзів і побратимів, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про нашого захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті всіх хто знав його, любив і шанував.

Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!