Народився Стрельніков Богдан Сергійович 28 січня 2002 року у с. Паланка Уманського району, Черкаської області.

З раннього дитинства проживав із бабусею Лебєдєвою Валентиною Іванівною у м. Бершадь. Навчався  Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2. Далі здобував професію  фельдшера  у Бершадському медичному коледжі. Друзі згадують його, як доброзичливого, щирого,  відповідального та працьовитого хлопця. А ще Богдан був дуже цілеспрямованим та  наполегливим.

    У  2021 році Богдан Стрельніков  підписав контракт. Служив старшим кулеметником 1 відділення оперативного призначення 3 батальйону Національної гвардії України.

       Богдан був дуже комунікабельним та привітним хлопцем. Він не лише служив  у війську, але намагався залучати кошти для покращення матеріального забезпечення свого військового підрозділу. Такими словами Богдан Стрельніков звернувся до друзів у соціальних мережах:  «Шановні друзі! Війна згуртувала українців, війна стала народною. Кожна гривня, кожен Донат – це крок до перемоги нашого народу над російським агресором. Кожен Донат це крок до деокупації нашої української землі. Наш підрозділ, рота на БТР бригади «Червона Калина» звертається до громадян України, українців. Нам потрібна ваша підтримка у збиранні коштів на покупку машини для наших військових цілей. Машина відіграє важливу роль у житті військових. Вона дозволяє нам оперативно реагувати на ситуації, виконувати свої обов’язки та бути готовими до викликів, які ми маємо прийняти. Кошти, зібрані в результаті наших спільних зусиль, полегшать службу нашого підрозділу та підвищить нашу ефективність.

Зібрані фінанси будуть використані в такий спосіб – Ми плануємо купівлю надійного автомобіля, який відповідають цілям та завданням нашого підрозділу.»  Це звернення було опубліковано 5 липня 2023 року.

     Богдан Стрельніков  загинув 16 серпня 2023 року під час штурму лісосмуги в районі населеного пункту Роботине, Пологівського району, Запорізької області. Молодий,  мужній воїн, захисник Стрєльніков Богдан Сергійович  віддав найцінніше – власне життя за мир, за вільне майбутнє, за незалежність, за кожного з нас, за Україну! Його втрата – це важкий удар для родини, друзів, близьких та всієї громади. Нехай його приклад надихає нас до дій, спрямованих на мир та безпеку.

Рідні, друзі, товариші по службі й жителі громади низько схиляють голови перед мужністю і патріотизмом полеглого воїна, нагадуючи кожному одвічне – Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в нашій пам’яті.

     21 серпня  2023 року у м. Бершадь відбулася церемонія прощання із загиблим захисником України Стрельніковим Богданом Сергійовичем. Світлий та добрий спомин про нашого земляка назавжди залишиться в наших серцях.  Вічна слава Богдану, який поклав душу і серце щоб наблизити перемогу!