Народився Щербина Олег Вікторович у м. Бершадь 10  серпня 1991  року, він був ровесником нашої української незалежності. Навчався у Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІс. № 3. Був щирим, добрим, працьовитим та людяним. Працював у ТМ «Копійочка» у м. Одеса, ТМ «Таврія».

      22  грудня  2022 року Олег Вікторович пішов добровольцем на війну та мужньо боронив нашу державу. Він проявив велику відвагу та героїзм на передовій, боронячи мир та безпеку нашої країни.

      Механік – водій  2 механізованого відділення  Олег Щербина, 27 серпня  2023 року отримав  вогнепальні поранення несумісні  з життям та   загинув в ході виконання бойового завдання в результаті артилерійського обстрілу противника  у  с. Роботине Пологівський район Запорізька  область

    Ця страшна втрата для нас усіх, а особливо для його родини та близьких.  У вічній скорботі залишились: мати Вікторія Михайлівна, донька Ірина, друзі, побратими, однокласники, земляки.  Світлий спомин про Олега назавжди залишиться в наших серцях, адже пам’ять – сильніша за смерть.

    31 серпня 2023 року в Бершадській територіальній громаді відбулася церемонія прощання із загиблим жителем м. Бершадь – Щербиною Олегом Вікторовичем. Словами неможливо описати увесь біль. В цю гірку мить щиро поділяємо горе з рідними Героя.

    Вічна пам’ять Олегу, який віддав своє життя за Україну! 

    Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!