Народився Павляк Сергій Миколайович  у селі Джулинка 16 травня 1997 року. Закінчив Джулинську загальноосвітню школуІ -ІІІступенів, після якої вступив у Гайворонський аграрний професійний ліцей на спеціальність «Маляр-штукатур».

Разом з мамою і братом переїхали на батьківщину матері – село Сумівка. У 2018 році був призваний на службу до Збройних сил України. Після служби  молодий, роботящий хлопець не міг сидіти без роботи, тому пішов працювати у м. Ладижин на МХП “Вінницька птахофабрика”.  І все ніби було добре, аж поки 24.02 змінило життя українців, розділило на до і після.

 З перших днів війни Сергій мобілізований  і служив у Національній Гвардії України. Проходив навчання в Німеччині та Великій Британії. Його друзі побратими гарними словами відгукуються про Сергія.

Молодий чоловік мріяв про щасливе життя . Нещодавно одружився із гарною дівчиною Каріною. Молоде подружжя будувало плани на майбутнє, але по іншому вирішив Бог. Забрав до себе нашого Героя .

    6 жовтня 2023 року Павляк Сергій  Миколайович внаслідок мінометного обстрілу,  у  важких боях з російськими окупантами загинув в районі н. п. Вербове Пологівського району Запоріжської області. Зупинилося серце… Зупинилося життя… Залишилися дружина, мати й брат.

Хай світла пам’ять про захисника Сергія  надає підтримку в години скорботи. Поділяємо біль з усіма через надвеликі ціну втрати. Вічна слава і пам’ять Герою – Воїну! Хай Бог прийме його в Царстві Небеснім!