Народився Шелегон Сергій Андрійович  31 січня 1984 року у м. Бершаді. Навчався  у Бершадській загальноосвітній школі. Мав багато друзів, понад усе любив спорт, особливо футбол.  

    Одружившись Сергій  Шелегон із сім’єю переїхав  проживати у м. Вінницю. Разом з дружиною Світланою Павлівною виховували двох синів: Артема та Максима.

   Коли розпочалася віна рф проти України мужній, відважний, сміливий Сергій Шелегон став на захист рідної землі.   Його мобілізовано до лав Збройних сил України 28 лютого 2023 року. Солдат Шелегон служив старшим стрільцем –оператором механізованого батальйону.

      Кожен день бойової служби це ризик для життя і величезна відвага та патріотизм Серія та його побратимів.

     10 жовтня  2023 року внаслідок ракетного обстрілу Сергій Андрійович  Шелегон загинув біля села Кліщіївка Донецької області, мужньо та відважно  виконавши свій військовий обов’язок.

      16 жовтня 2023  року  бершадці попрощалися та провели в останню путь тридцятидев’ятирічного Шелегона  Сергія Андрійовича У зв’язку з похованням захисника було оголошено День жалоби на території громади.      Він був вірним військовій присязі і щиро вірив у нашу Перемогу та зі зброєю

в руках до останнього подиху захищав свої рідні українські землі.

      Двоє синів залишилися без батька, але для них він – назавжди Герой, справжній приклад для наслідування!  Втратила люблячого чоловіка дружина Світлана та у  пожиттєвй скорботі залишилися батьки Лариса Анатоліївна та Андрій Володимирович.

     Бершадська громада  низько схиляє голови перед світлою пам’яттю воїна та висловлює щирі  співчуття рідним, друзям , близьким загиблого.

 Пам’ять про Сергія Шелегона назавжди залишиться у наших серцях.