Народився Олександр Замковий 23 квітня 1992 року у селі Війтівка Бершадського району, нині Гайсинського, Вінницької області. Навчався у Війтівській загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів.

   Нелегким було його життя. Коли Саші  було 8 років, помирає його мама. Своє дитинство він провів зі старшим братом Сергієм та сестрою Ольгою. Найбільше про дітей  піклувалися  бабуся та дідусь, яких вже теж, на жаль, немає в живих. Після закінчення 9 класу, навчання продовжує у Бершадській професійно-технічній школі та отримує посвідчення водія – тракториста. Більше двох років працював шофером на пожежній машині у ПАТ “Птахокомбінат “Бершадський”, потім працював  вантажником на базі “Де Люкс”.    

Кілька років тому назад помирає й батько Олександра.   

  У травні 2023 року Олександра Замкового  призвали до лав Збройних сил України. Він був сміливим і відданим побратимом, завжди допомагав своїм товаришам. Добрий, життєрадісний, щедрий та подільчивий, таким пам’ятають його рідні.  Молодий, ще все життя попереду, яке обірвав жорстокий ворог…

  Сумують за загиблим Героєм всі його рідні та близькі, всі жителі села Війтівка. Родина втратила дорогу їм людину, люблячого брата і дядечка, турботливого племінника, доброго хрещеного та кума.

   Віддати шану мужньому захиснику України прийшли близькі, друзі, знайомі, бойові побратими та вдячні односельчани.

Олександра Замкового поховали на місцевому кладовищі.

  Всією громадою висловлюємо щирі співчуття рідним.

   Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно залишаються в  людських серцях.