Народився Герасименко Андрій Олександрович 26 червня 1983 року у м. Києві.   У 1990-2000 роках навчався у Бершадській загальноосвітній школі І_ІІІст №3. Був активним учасником спортивних змагань, здобув багато дипломів та нагород у різних видах спорту. Захоплювався образотворчим мистецтвом, живописом, графікою, комп’ютерною технікою, вивчав іноземні мови.

   У  2000 році вступив до Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана»,  після закінчення якого отримав кваліфікацію магістра з фінансів. Був різносторонньою  особистістю, прагнув до знань, тому паралельно  навчався на додаткових курсах для професійного зростання та здобуття нових навичок і знань.

      Після університету почав працювати в ЗАТ Швейна фабрика «Бужанка», ВАТ «Рідна марка корп», брокерська фірма «ТАС Трейдинг», ПАТ «Миронівський хлібопродукт», АТ «Богдан Моторс», керівником зовнішньоекономічного  супроводу ПП «Ерай». Займався улюбленою справою за напрямком – митний брокер, зовнішньоекономічний супровід та організація перевезень вантажів. У грудні 2009 року створив ТОВ «Київ брок», де був керівником, багато працював за кордоном, любив подорожувати.

       Андрій завжди прагнув до кращого, багато читав, поглиблено вивчав історію України, захоплювався комп’ютерним  програмуванням. Культурний розвиток був невід’ємною складовою його життя.   Цілеспрямований, порядний, креативний, відповідальний, надійний, доброзичливий, комунікабельний, товариський, ініціативний, самостійний і глибоко віруючий, Андрій Герасименко поєднував у собі безліч позитивних рис.

     Найбільше любив Україну та мав величезне бажання бути корисним своїй державі, щиро переймався долею України і її народу..

     З перших хвилин повномасштабного вторгнення росії в Україну, Андрій Герасименко став на захист України, брав участь у заходах із забезпечення оборони України у зв’язку з військовою агресією рф. Пройшов навчальний курс за програмою базової військової підготовки; здобув кваліфікацію стрільця, також пройшов курс базової підготовки снайперів –марксменів  та додаткові навчання з тактичної медицини. Влітку  2023 року проходив додаткову військову підготовку за кордоном.

     Протягом 2022-2023  років героїчно воював  на Донецьком, Запорізькому, Луганському  напрямках, там де було найгарячіше і найнебезпечніше. Побратими  згадують Андрія з особливою повагою. Під час запеклих боїв біля н.п. Білогоівка Андрій Герасименко, як стрілець – снайпер, ризикуючи власним життям робив  все і навіть більше для їх порятунку. «Витягував з того світу», діставав з поля бою поранених і загиблих побратимів, самовідда но і сміливо  воював за Батьківщину.  Після однієї з перших контузій потрапив у лікарню і почувши про евакуацію міста, не зважаючи на свій стан допомагав медикам евакуйовувати важкопоранених. За   свій бойовий шлях мав декілька поранень,  після одного  з них мав можливість комісуватися, але сумління і відповідальність взяли гору і Андрій підлікувавшись, знову повернувся на фронт.

    13 листопада 2023 року,  виконуючи бойове завдання в районі н.п. Діброва Луганської області, вступив у стрілецький бій з ворожою диверсійно-розвідувальною групою та загинув  захищаючи територіальну цілісність і незалежність України.  Загинув патріот, захисник, українець, щира і вільна людина, гордий і мужній чоловік, який прагнув жити і бути щасливим.  Побратими поважали Андрія та довіряли йому. Він мав неабиякий авторитет серед військовослужбовців та високий рівень мотивації до військової служби. Указом Президента України №198/2023 за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, зразкове виконання військового обов’язку  солдат  Герасименко Андрій Олександрович нагороджений медаллю «За військову службу Україні»,  мав медаль  «Ветеран війни»,  учасник бойових дій.

 Любив і гордився  досягненнями своїх дітей –Катерини та Артема, а також племінниці Олександри. Шанував родину і друзів, вірив в Україну. 

 Бершадська громада, рідні , друзі, побратими    щиро співчувають батькам Олександру  Леонтійовичу та Ользі Олександрівні, дітям Катерині і Артему, сестрі Людмилі і племінниці Олександрі у зв’язку з непоправною втратою. У цей тяжкий момент, ми висловлюємо наше співчуття. Ваш біль — наш біль, і ми стоїмо поруч з вами в цей важкий час.

        18 листопада 2023 року наша громада зі сумом вшанувала пам’ять того, хто став справжнім Героєм, захищаючи нашу країну, адже він віддав найдорожче – своє життя.  Андрій Герасименко був прикладом справжнього патріотизму та відданості своїй країні. Він взяв на себе важливу місію захисту рідної країни.  Похований на сільському цвинтарі у с. Флорине

 Вічна пам’ять про Андрія буде для нас усіх нагадуванням про те, що ми повинні відстоювати свободу та мир, які він так відважно захищав.

                   Герої не вмирають!