Косташ  Володимир Вікторович народився 25 квітня 1982 року у с.Війтівка Бершадського району, нині Гайсинського району. Навчався у Війтівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, був здібним та старанним учнем. Після закінчення школи, навчання продовжив у Вінницькому м’ясо-молочному технікумі та здобув професію технолога.

  З 2009 року по 2013 рік працював помічником технолога цеху забою та переробки птиці на ПрАТ «Птахокомбінат «Бершадський», потім свій трудовий шлях продовжив у ТОВ «Вінницька птахофабрика» м. Ладижин.  Довгий  час  жив та працював  у  Польщі. Досконало володів  польською мовою, вільно розмовляв  англійською, добре знався на комп’ютерній техніці та завжди був на пульсі часу.

   Будучи далеко за кордоном, Володя ніколи не забував рідну домівку, понад усе він мріяв повернутися в Україну та жити і працювати  у мирній,  вільній, незалежній  та європейській країні.  

  Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну Володимир якраз  перебував  вдома і як справжній патріот він звернувся в ТЦК, щоб піти добровольцем та 23 серпня 2022 року був мобілізований до 77-ї десантно – штурмової бригади.  Кілька місяців проходив навчання в Англії, де навчався військової справи. Далі служив у  бригаді, яка втратила багато воїнів…

  9 січня  2023  року солдат на псевдо «Технолог» прибув до зони бойових дій в соледарському напрямку.  16 січня 2023  року солдат протитанкового відділення, взводу вогневої підтримки,  аеромобільного батальйону   Володимир Косташ та ще шестеро його побратимів, мужньо виконуючи свій військовий обовязок прийняли бій за Україну поблизу н.п. Соледар Бахмутського району,  Донецької області. Внаслідок  мінометного  обстрілу противника  Володимир Косташ загинув…  Але були довгі дні і місяці страшної невідомості і  тихого сподівання… Володимир Косташ вважався безвісти зниклим,  10 місяців тривали пошуки…Надіялися знайти живим. Та на жаль,  за експертизою ДНК підтверджено загибель нашого Героя, тіло якого передали вороги. 

   Володимир Косташ назавжди залишиться в наших серцях: доброзичливим, веселим, чесним, порядним, відповідальним, прекрасним сином для своєї люблячої матусі, дорогим братом та дядечком, хорошим другом. Він мріяв створити власну сім’ю. Були плани, були бажання.. Та безжальна війна забрала не лише  його мрії і майбутнє, а й життя. Молодий, сміливий та мужній захисник, йому б жити та жити….

   14 листопада 2023  року  односельчани та жителі громади  попрощалися з Косташом Володимиром Вікторовичем. Мужнього Героя поховали у Війтівці, на місцевому кладовищі, поряд із загиблими побратимами.

   Вічна пам’ять і слава Володимиру, який віддав життя за свободу і незалежність рідної України.  Герой назавжди залишиться  у наших серцях, і ми пам’ятатимемо про його подвиг…