Сомік Олександр Сергійович народився 28 червня 1988 року в с.Устя  Бершадського району Вінницької області. Дитинство і юність пройшло у селі. Після завершення Устянської школи пішов працювати до місцевого підприємства, був наймолодшим працівником.

    У 2006 році був призваний до Збройних сил України. Після служби повернувся до підприємства. Згодом Саша шукав себе та змінив багато робіт: водій у м.Києві, працівник МХП, працював за кордоном.

   У 2014 році одружився. Разом з дружиною Анею виховували двох доньок.

Коли розпочалася війна був за кордоном. У серпні 2023 року був мобілізований до Збройних сил України. Моряк  Олександр Сомік служив стрільцем- санітаром  десантно-штурмового відділення,  позивний Сом.

    19 листопада 2023 року моряк Олександр Сергійович Сомік (позивний «Сом») загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання в районі н.п.Кринки Херсонської області.

Олександру назавжди 35…. Йому ще б жити і жити, ростити своїх дівчат, підтримувати батьків та радіти життю. Але життя скінчилось…

    «Сом» назавжди залишиться у наших серцях «позитивчиком». Коли Саша йшов вулицею – його було чути. З усіма вітався та ще якось по – особливому, весело. Зупиниться та запитає як справи. Він приймав рішення повільно, але завжди обдумано. Мав велике та добре серце, щиру посмішку, багато друзів.

   «А ще Саша дуже любив собак. То ж своїй дружині Анні, у день народження, подарував великий букет квітів і маленьке цуценя» – згадує мати Марія Миколаївна.

   Нехай добрий, світлий спомин про Олександра назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, сусідів, усіх, хто знав його, любив та шанував.

Звістка про смерть українського захисника завжди є важкою і болісною… Ще один український військовий, ще один наш земляк, син, брат, чоловік і батько, що воював за мир та свободу нашої країни, пішов від нас…. Олександр Сергійович Сомик назавжди в нашій памяті і наших серцях. У вічній скорботі залишились: дружина Ганна Дмитрівна, дочка Анастасія , мати Марія Миколаївна, батько Сергій Анатолійович

Слава і честь захисникам України!  Запаліть свічку в храмі, промовте молитву, згадайте гарним словом.