Народився Щербина  Сергій Федорович 21 липня  1989 року у м. Бершадь. Навчався у Бершадській загальноосвітній школі №3. Був дружелюбним та товариським, цінував дружбу, любив техніку. Тож після школи вступив до Гайворонського машинобудівного технікуму, де здобув  фах  спеціаліста з ремонту, обслуговування автомобілів та двигунів.  Своє навчання продовжив у  Кіровоградському національному  університеті, за фахом « Автомобільний транспорт».

    Працював у ПП «СПАЙК», далі у м. Києві у ТОВ «Сільпо- Фуд». Був одружений, мав кохану дружину Альону.

У лютому  2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив мужньо та відважно, за відмінне виконання бойових завдань, отримав короткотривалу відпустку. Мав багато планів і  задумів, мріяв жити та  бути щасливим.

     Перебуваючи у відпустці, разом з дружиною 01  грудня  2023 року потрапили у ДТП та отримали травми не сумісні з життям.  Трагічно і передчасно обірвалось життя молодої сім’ї. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту втрати рідних та близьких людей.

5 грудня 2023 року відбулась церемонія прощання з загиблим подружжям – Сергієм та Альоною Щербиною.

Нехай добрий, світлий спомин про мужнього захисника – Сергія Федоровича та його дружину – Альону Володимирівну стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, побратимів, та усіх хто їх знав.

Вічна та світла пам’ять !