Народився Сергій 16 грудня 1980 року у простій сільській сім’ї. Навчався у Сумівській школі, де про нього згадують як про гарного учня, доброго, щирого хлопчика. Одночасно із навчанням у 10-11 класах здобував професію тракториста-машиніста у Бершадському «Агромаші». Після школи у 1998 році вступив до лав Збройних сил України. Відслуживши , повернувшись додому пішов працювати у СТОВ «Нива». Любив техніку, був з нею, як то кажуть на «ти». Трудився у бригаді та на полі, згадують односельчани його як спеціаліста який найкраще вмів виорати присадибну ділянку. Мав за плечима 23 роки трудового стажу.

5 грудня 2023 року біля н.п. Терни, Донецької області СОБКО Сергій Олександрович загинув. Сергій був у батьків єдиним сином, якого любили до нестями, мали надії на нього, та не судилося … Відлетів їхній ангел на небо… Повернувся на «щиті» додому у свій 43 день народження.

Він сміливо, як вірний син своєї Держави, мужній солдат став на захист України 10 лютого 2023 року, але страшна смерть обірвала молоде життя. Вже ніколи ми не почуємо його радісний голос, жартівливі слова, не звеселить серце його доброта і щирість. Сергій був хорошим другом, добрим сином і мужнім воїном-Героєм. Світла пам’ять про Героя-захисника не згасне в наших серцях.

Поховали Героя у рідному селі Сумівка на місцевому кладовищі 17 грудня 2023 року.