Шелист Олександр Олександрович народився 28  травня 1992 року в с. Устя у багатодітній родині. Навчався в Джулинській школі-інтернаті. Згодом закінчив Теплицьке професійно-технічне училище.

Олександр був доброю, відкритою людиною, його пам’ятають як гарного друга, люблячого брата та батька. Його  знали як жителя с. Флорине, який віддав  своє молоде життя, захищаючи країну та кожного з нас.

Олександр Шелист  мав звання молодшого сержанта, служив на посаді командира розвідувального відділення. Був доброю, чуйною людиною, надійним другом, люблячим батьком і братом. Побратими довіряли своєму мужньому і сміливому командиру.

Відданний  військовій присязі на вірність  українському народові, мужньо виконавши військовий обов’язок,  в бою за  Україну, її свободу і незалежність, Олександр Шелист  загинув 20 грудня 2023 року внаслідок мінно вибухової травми біля села Кліщіївка, Бахмутського району, Донецької області, захищаючи нашу країну. Відлетіла у вічність душа Героя-земляка Олександра Шелиста, який щиро вірив у нашу  перемогу, у  світле майбутнє України.

Бершадська громада висловлює щирі співчуття дочці Юлії, усім рідним та близьким із приводу непоправної втрати дорогої людини. Низько схиляємо голову перед загиблим, який був вірний військовій присязі.

30 січня 2024 року громада попрощалася із мужнім захисником України, який до останньої хвилини життя стояв на захисті Батьківщини, жителем с.Флорине - Шелистом Олександром Олександровичом.

Олександр назавжди залишиться в наших серцях таким як він був – доброзичливим, усміхненим, чесним, порядним, відповідальним, великим патріотом України.

Нехай добрий, світлий спомин про загиблого захисника назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серця