Народився Коцан Петро Петрович 29 січня 1980 року та провів своє дитинство в місті Гайворон. Навчався у Гайворонській загальноосвітній школі №1. Після закінчення 10 класів продовжив навчання в Центральноукраїнському національному технічному університеті (колишній КІСМ) за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

     В 2001 році, у пошуках нових можливостей, Петро переїхав до Києва, де згодом зустрів свою кохану та створив родину. В 2011 році, коли народилася їхня донечка, він з радістю віддався батьківству. Петро завжди був пильним батьком та відданим чоловіком. Впродовж життя займався різними видами діяльності, зокрема, працював експедитором в інтернет-магазині F.ua, також спробував себе у будівництві та водійській справі. Полюбляв рибалити та читати книги.

     З початком повномасштабного вторгнення,  у листопаді 2023 року добровольцем відправився захищати державу.  Він був відважним захисником, справжнім патріотом і просто доброю людиною.

    Мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність стрілець 1 десантно-штурмового відділення 3 десантно-штурмового взводу 9 десантно-штурмової роти 3 десантно-штурмового батальйону військової частини А0284 солдат Петро Коцан загинув 13 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Красногорівка, Покровського району, Донецької області.

    Його втрата залишила велику порожнечу в серці кожного.  Та він назавжди залишиться в нашій пам’яті, як справжній герой, яким ми будемо пишатися.

     17 лютого 2024 року, відбулась церемонія прощання з загиблим жителем м. Гайворон – Коцаном Петром Петровичем. Поховати мужнього захисника, доброго батька і чоловіка, рідні вирішили в с. Осіївка, звідки родом його батьки.
    У цей важкий час низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю воїна, який віддав життя за мирне небо над Україною. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого, розділяємо їхній біль, поділяємо горе.
Царство небесне нашому Герою!