Страшна невтішна звістка фронтовою похоронкою прилинула у с. Баланівку нашої територіальної громади: 4 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині, захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами, загинув БАЛАНЮК Олег Павлович, 31.01.1979 року народження. 12 березня відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм. Мужнього захисника з усіма почестями поховали у Баланівці.

Олег Баланюк народився у Шепетівці Хмельницької області. Згодом його сім’я переїхала до Бершаді, де він навчався у школі №3, а після її закінчення оселився з матір’ю у с. Баланівці. Олег працював в охоронній структурі. Але, коли потрібно було стати в стрій захисників країни, без вагань став на захист України. Учасник АТО, у 2024-му знову був мобілізований, пройшов підготовку і був направлений на передову. 4 березня 2024 року обірвалося життя нашого захисника поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області.

Під час бою виявив стійкість та мужність і до останнього подиху був вірний військовій присязі. Жителі села Баланівка, уся Бершадська громада у цей гіркий час висловлюють щирі співчуття матері Олега – Лідії Олексіївні, батьку – Павлу Григоровичу, усім родичам, близьким та друзям із приводу передчасної смерті нашого земляка, Героя Олега Баланюка та розділяють із ними горе. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль і гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

 Сумуємо, низько схиляємо голови у скорботі. Нехай душа загиблого Олега знайде вічний спокій… Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну!