На території нашого міського парку є ботанічна пам’ятка природи місцевого значення -  красивий трьохсотрічний дуб-велетень, висотою близько 24-25 м. та діаметром стовбура 160-170 см. Дуб  прикрашає територію міського парку культури і відпочинку міста Бершадь.

Дуб-велетень занесений до реєстру територій і об’єктів заповідного фонду Вінницької області, як пам’ятка природи місцевого значення.

Дуб у багатьох народів вважається найкрасивішим деревом, і до нього ставляться з пошаною і любов'ю. Недарма з латині дуб так і називається: «гарне дерево» — Кверкус (Quercus), від кельтських слів «quer» — «гарний» і «cuez» — «дерево».

Дуб – масивне дерево, його розміри вражають не менше, ніж його довголіття. Середня висота дуба становить 35 метрів, але зустрічаються і 60 метрові велетні. Товщина також досить велика, стовбур зазвичай має діаметр близько 1,5 метра.

Тривалість його життя може досягати до 500 років, хоча є екземпляри, які живуть більше 1000 років. Листя дуба залежать від його форми і можуть бути лопатевими, зубчастими, або ще якої-небудь форми. Гілки, як правило, зігнуті. Звивистість дуба має наукове пояснення – пагони дерева тягнуться до Сонця і з цієї причини змінюють свій напрямок в залежності від погоди, періоду року і часу доби. Коренева система дуба відмінно розвинена, коріння його не менш величезні, ніж він сам і йдуть глибоко в землю.