Синагога в БершадіВінницької області в Україніглинобитна одноповехова споруда, побудована на початку XIX століття, розташована окремо в рядовій забудові єврейського кварталу Бершаді.

Це одна з небагатьох синагог в Україні, які не були зруйновані під час Другої світової війни, а також не закривалися радянською владою у повоєнні роки. Вона досі використовується за призначенням юдейською громадою.

Щосуботи у синагозі відбуваються зустрічі за освітньою програмою «Теплий дім», яку підтримує благодійна організація євреїв із Америки.

Побудована в традиційних народних формах. Прямовисний, критий толем дах і глинобитні білені стіни надають будівлі архаїчного вигляду.

Зовнішні розміри: приблизно 21 метр в довжину та 12 метрів шириною, висота до карнизу — близько 3 метрів, загальна висота 6 метрів.

Синагога складається з двох основних частин: чоловічий молитовний зал і західна частина, що містить жіночу секцію і, можливо, колишні житлові приміщення. 

Вісім дерев'яних колон підтримують дві великі дерев'яні балки на стелі. Колони ділять простір на три нефи. Біма — проста, квадратна, дерев'яна конструкція. Оточена чотирма круглими дерев'яними колонами, у центрі молитовного залу і піднімається на одну сходинку. Над нею на стелі велика зірка ДавидаАрон Га-кодеш, різьблена дерев'яна шафа, розташований на західній стіні. Немає ніші для Тори.