28 січня 2021 року в залі засідань РДЮСШ «Ровесник» під головуванням  голови Бершадської територіальної громади Віталія Драгана відбулося пленарне засідання 3 сесії Бершадської міської ради. Всі питання, що внесені на пленарну частину засідання сесії, попередньо були розглянуті  профільними  комісіями Бершадської міської ради.Розпочавши засідання, голова територіальної громади Віталій Драган, коротко поінформував присутніх про  міжсесійний період діяльності.

      Значну частину розглянутих питань займали питання щодо створення структури новоутвореної територіальної громади, внесення змін структури та загальної чисельності апарату Бершадської міської ради та її виконавчих органів, створення відділів та структурних підрозділів, затвердження положень, статутів комунальних закладів культури, медичних закладів, перейменування закладів і установ освіти, затвердження їх статутів у новій редакції  та ін.

       Окрему групу питань становили  питання щодо внесення змін до бюджету,  затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2020 рік та бюджет Бершадської міської територіальної громади на 2021 рік, внесення змін до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів Бершадської міської ради на 2021 рік; затвердження Програми поводження з твердими побутовими відходами Бершадської територіальної громади на 2021-2023 роки.

        Досить нагальними є питання  прийняття  новоутвореною територіальною  громадою у комунальну власність нерухомого майна, вирішення низки земельних питань громадян, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою та ін.

      Одноголосним рішенням депутатів було затверджено на посаду заступника Бершадського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентина Русначенка.

      Але найгарячішими були питання щодо затвердження старост сіл Бершадської територіальної громади. Відповідно до прийнятого  Положення про старосту, староста затверджується  міською  радою  на строк її повноважень  за пропозицією міського голови. Розгляд кандидатур 18 старост, які було  розглянуто  профільними комісіями, здійснювався по кожному селу окремо. Проекти рішень було  оприлюднено на офіційному веб – сайті  Бершадської міської ради  у загальному доступі для жителів громади.

     За результатами голосування депутатів 8 скликання, розглянувши пропозицію міського голови, на посаду старости села Бершадської територіальної громади з метою представлення згідно чинного законодавства інтересів жителів села, враховуючи висновки комісії міської ради, затверджено:

1). на посаду старости села Баланівка – Устяк Людмилу Володимирівну;

2). на посаду старости села Бирлівка - Литвинюк Мирославу Миколаївну;

  1. на посаду старости села Велика Киріївка-Сташка Петра Михайловича;

4). на посаду старости села Голдашівка- Драган Світлану Миколаївну;

5). на посаду старости села Кидрасівка –Малаховського Василя Андрійовича;

6). на посаду старости села Кошаринці – Соколовського Олександра        Миколайовича;

7). на посаду старости сіл Лісниче та Вовчок – Гаврилюка Віталія Сергійовича;

8). на посаду старости сіл Маньківка, Крушинівка та Шумилів – Году Олександра Івановича;

9). на посаду старости села Михайлівка та Романівка  - Палагнія Анатолія Петровича;

10). на посаду старости сіл Осіївка та Мала Киріївка – Соколюка Віктора Миколайовича;

11). на посаду старости сіл П’ятківка та Глинське –Свистуна Леоніда Андрійовича;

  1. на посаду старости села Сумівка – Крупенка Валерія Володимировича;

13). на посаду старости села Устя та Лугова- Фіщука Володимира Васильовича;

14). на посаду старости села Флорине – Рудь Наталію Володимирівну;

15). на посаду старости села Яланець – Патлатюк Катерину Василівну.