Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків є однією з найефективніших форм управління будинком та житловим майном. Але процес його створення у місті Бершаді чомусь пробуксовував довго. Були спроби, але досить невдалі. Хоча дані форми самоорганізації населення є вимогою часу та потрібні для того, щоб (на підставі Закону та Статуту) отримати демократичний механізм  колективного прийняття рішень з питань експлуатації та належного утримання будинку.

        Створюється організаційна структура, яка здатна вирішувати загальні проблеми мешканців будинку, відстоювати їх інтереси та права в органах державної там місцевої влади, стосунках з іншими юридичними особами, а також виступати позивачем у суді.

         Закон України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» дає визначення: об’єднання співвласників багатоквартирного будинку - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна».

      Завдяки інформаційно–роз’яснювальній роботі, яка проводилась Бершадською міською радою, жителі міста Бершаді по вул. Миколаєнка 11, виявили бажання створити ОСББ «Дивосвіт Бершадь». Органом управління даної юридичної особи є загальні збори та правління.  Керівником даного об’єднання, який має право вчиняти юридичні дії від  імені юридичної особи без довіреності став Василь Ткач.

         Відповідно  установчого документу - Статуту,  кожен мешканець будинку може  брати участь в управлінні будинком шляхом голосування на загальних зборах або через обрання до органів управління (на посаду члена правління чи голови правління ОСББ).

        16 березня 2021 року міський голова Віталій Драган, заступник голови Олександр Нечитайло, депутат міської ради Євген Жабко  привітали  жителів  новоутвореного ОСББ «Дивосвіт Бершадь» з гарним стартом та вручили  подарунок - камери відеоспостереження.

Тож з гарним стартом!