09 квітня 2021 року в залі засідань ДЮСШ «Ровесник» під головуванням  міського голови Віталія Драгана відбулося засідання 8 позачергової сесії 8 скликання  Бершадської міської ради. Всі питання були попередньо розглянуті профільними комісіями міської ради. Із 34 депутатів Бершадської міської ради на засідання прибули 27 осіб.

      На порядок денний виносилися питання  про Програму забезпечення виконання рішень суду  та відшкодування судового збору при розгляді справ у судах на 2021 рік. Програма забезпечення виконання рішень суду  та відшкодування судового збору  при розгляді у судах на 2021 рік розроблена з метою забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів, визначених Законом України від 03.08.2011 №845 «Про затвердження Порядку виконання рішень  про стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників», вирішення питання щодо погашення заборгованості за судовими рішеннями, відповідальність  за виконання яких несуть органи місцевого самоврядування та можливе, за рахунок коштів місцевого бюджету, шляхом проведення платежів із бюджету міської територіальної громади, як це передбачено статтею  91 Бюджетного кодексу України.

    Слід зазначити, що Вінницьким окружним адміністративним судом розглянуто справу , позивачем якої виступає Головне управління ДПС у Вінницькій області щодо стягнення з Бершадської міської ради податкового боргу КП «Бершадське ЖКГ» у сумі 1116514, 43 грн.

      На підставі винесеного рішення  від 18.12. 2020 року, адміністративний позов задоволено. З Бершадської міської ради визначено стягнути кошти в сумі 1116514,43 гривень боргу, що залишився у спадок від попередньої влади.

       Затвердження Програми зменшить негативні наслідки невиконання судових рішень (блокування рахунків, накладення штрафу, тощо). У зв’язку із даною ситуацією наступним питанням розгляду позачергової сесії було внесення змін до рішення 2 сесії 8 скликання  Бершадської міської ради від 22.12.2020 року «Про бюджет Бершадської міської територіальної громади на 2021 рік»№20 (зі змінами).

    З всіх питань прийнято відповідні рішення.