18 березня 2023 р. гостинно відчинив двері Бирлівський сільський будинок культури, де відбулося урочисте завершення проєкту «Від зірок до успіху», який отримав перемогу у конкурсі соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!», організований БО «БФ МХП-ГРОМАДІ».
 
В заході взяли участь: провідний фахівець із соціальних проєктів БО «БФ МХП-ГРОМАДІ» Леся Турчинська з колегами, регіональний директор «Зернопродукт МХП» Олексій Суховітрук, міський голова Віталій Драган, начальник відділу культури, молоді, туризму та охорони культурної спадщини Бершадської міської ради Наталія Гаврилюк, староста села Мирослава Рекечинська, гості та відвідувачі.
Щиро дякуємо Фонд "МХП-Громаді" за довіру та можливість досягнення цілей!
 
В результаті спільної співпраці було виконано ряд реставраційних робіт великої глядацької зали Бирлівського сільського будинку культури. Проведено ремонт стін, стелі та їх фарбування, виконано малярно-штукатурні роботи, ремонт підлоги, заміни одягу сцени, шторів.
 
Загалом проєкт втілювався зусиллями БФ «МХП – Громаді» та місцевою громадою. Спільно на його реалізацію було затрачено 165 тисяч гривень, з них – 100 000 грн. – це кошти БФ «МХП – Громаді», 50 000 грн. – це кошти місцевого бюджету та 15 000 грн. – спонсорська допомога. Крім того були залучені додаткові кошти з місцевого бюджету у розмірі майже 23 000 грн.
 
Щиро дякуємо міському голові Віталію Драгану, який подарував одяг сцени для оновленої великої глядацької зали Бирлівського сільського будинку культури.
 
Створення належних умов позитивно вплине на діяльність закладу культури. А люди, наші діти, будуть і надалі мати можливість відвідувати мистецькі заходи в будинку культури, ну і звичайно ж бути їхніми учасниками. Дякуємо всім, хто долучився до цього проєкту, до цієї великої праці та не відмовили в допомозі.
 
Крім того у Бирлівському сільському будинку культури було проведено благодійний ярмарок «Все для Перемоги», в рамках культурно-мистецького проекту «Прийшла весна, прийде і Перемога», метою якого був збір коштів на підтримку воїнів-односельчан ЗСУ. В організації благодійної акції взяли участь ДЗО «Веснянка», Бирлівська гімназія, магазин «Будівельник», магазин «Кошик», кафе «Шашлична», господині села та небайдужі жителі.
 
Відвідувачі та гості смакували смачну юшку та «засипану капусту», різноманітну випічку, кондитерські вироби, пироги та смаколики.
Було презентувано творчі роботи: чудові вишиванки, вироби з паперу, з бісеру, в'язані речі, картини, малюнки, цікаві сувеніри та інші вироби ручної роботи.
Також була представлена виставка малюнків нашого сьогодення «За крок до Перемоги» учениці 8 кл. Бирлівської гімназії Вікторії Тиханкової та книжкова виставка Бирлівської гімназії (бібліотекар Надія Тиханкова).
 
Спільними зусиллями мешканців села було зібрано 20 136 грн.
 
В наш час дуже важливо підтримувати хоробрих воїнів, які захищають нашу державу від російських окупантів, адже завдяки їм ми маємо мирне небо над головою.
«РАЗОМ РОБИМО ВАЖЛИВЕ!»