Основою проєкту є: підготовка малими та середніми громадами України, які не постраждали під час військових дій, місцевих енергетичних планів, та місцевих стратегій з екологічної безпеки та адаптації до змін клімату до 2030 року.

Необхідність цих документів для громади викликана, як юридичними обставинами:

  • Закон України «Про енергетичну ефективність» від 21.10.2021 р. ст. 6. Енергетичне планування на місцевому рівні;
    • Стратегія екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату на період до 2030 року. ст. IV. Про забезпечення врахування поточних і прогнозованих наслідків зміни клімату в стратегічному плануванні на місцевому рівні, а також під час будівництва об’єктів інфраструктури, так і фінансовою необхідністю отримання донорської допомоги для громад України, які не постраждали під час військових дій.

Виходячи з вищезазначеного, проект «SOMBRILLA» проводить грантовий конкурс з написання цих стратегічних документів у 2023 році.

В конкурсі можуть брати участь:

органи місцевого самоврядування – об’єднані територіальні громади України населенням до 150 тис. мешканців, які приєднаються до проекту «SOMBRILLA», шляхом підписання Меморандуму.

Вимоги до учасників конкурсу:

  • можливість надання не менше 30% від вартості написання цих стратегічних документів.

Пріоритет буде надаватися громадам, які мають готовність до просування партнерських проектів сталого розвитку з іспанськими товаровиробниками в галузі:

  • енергобезпеки та диверсифікації джерел енергії, зменшення витрат енергоносіїв, енергоефективності та збереження довкілля.

Роботи по написанню енергетичних і кліматичних планів виконуватимуть експерти – учасники проект «SOMBRILLA».

Переможцям конкурсу будуть надані консультації та допомога в підготовці заявок на фінансування заходів, які увійдуть до розроблених планів.

Учасник конкурсу надає:

  • заповнену аплікаційну форму (формат Word) та її сканкопію з підписом Голови громади та печаткою (формат PDF);
    • лист на офіційному бланку з підтвердженням готовності профінансувати не менше 30% від вартості написання цих стратегічних документів;

Всі матеріали просимо надсилати на е-пошту Фонду: lubnyfound@gmail.com

Замовити необхідні документи можна за тією ж адресою.

Кінцевий термін прийняття заявок 17.00 30.06.2023 р.