Нагадуємо вам про дотримання правил під час повітряної тривоги. Повітряна тривога оголошується у випадках надзвичайних ситуацій, зокрема при небезпеці з повітря, що несе загрозу для життя та здоров'я людей.

У разі оголошення повітряної тривоги, необхідно негайно припинити свої справи та відправитися до найближчого укриття. Також варто увімкнути радіоприймачі та слідкувати за місцевими новинами. Інформацію про поточну ситуацію та інструкції можна отримати від відповідних органів місцевої влади, екстрених служб та місцевих ЗМІ.

Також нагадуємо про необхідність дотримання комендантської години, яка на Вінниччині триває з 00.00 до 05.00 год. Будьте уважні та дотримуйтесь вищезазначених вимог, адже наша безпека залежить від відповідальної поведінки кожного з нас.

Щодо криміногенної ситуації, за минулий тиждень, у період з 19 по 25 лютого 2024 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 449 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 41 подію з ознаками кримінальних правопорушень: 6 фактів шахрайства; 5 – злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, 4 - крадіжки, 4 факти спричинення тілесних ушкоджень, 1 - ДТП з травмованими, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами й 1 факт пропозиції неправомірної вигоди службовій особі).

19 лютого у Бершаді оперативники місцевої поліції та бійці КОРДу затримали 32-річного жителя Джулинської громади за підозрою у збуті заборонених речовин. Оперативну інформацію про те, що чоловік розповсюджує психотропи та наркотики відпрацювали працівники сектору кримінальної поліції. Встановлено, що у правопорушника були постійні «клієнти». Він передавав покупцям заборонені речовини під час особистої зустрічі, або залишав закладки. Затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. За вчинення злочину, передбаченого ч. 2  ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуд наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, підозрюваному загрожує 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

20 лютого близько 21 год 45 хв сталась дорожньо-транспортна пригода на автодорозі поблизу смт. Ситківці Гайсинського району. 35-річний житель смт. Ситківці, керуючи транспортним засобом «Daewoo Lanos», не обравши безпечної швидкості допустив зіткнення з автомобілем «Honda CR-V». В результаті аварії водії й пасажири «Daewoo Lanos» та «Honda CR-V» травмувались й доставлені до медичного закладу, двоє пасажирів від госпіталізації відмовились. За даним фактом розпочато провадження за ч. 1  ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

За вказаний період, поліцейські виявили 7 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 5; Гайсинське РУП – 2.

Поліцейські дякують громадянам за пильність та нагадують: якщо ви помітили підозрілих осіб або виявили потенційно вибухонебезпечний предмет, телефонуйте на оперативну лінію 102 – поліцейські Гайсинського райуправління поліції готові відреагувати негайно.