Міграційна служба нагадує юним українцям, яким виповнилося 14 років і які планують вступати до середніх спеціальних навчальних закладів, про важливість своєчасного оформлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Для цього потрібно подати заяву та відповідні документи до підрозлілу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або ЦНАП.

Необхідний перелік документів:

-свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави;

-паспорт громадянина України одного з батьків(у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України);

-ідентифікаційний номер або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності);

-витяг з реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання (за наявності).

Окрім того, якщо у вас немає ідентифікаційного коду, ви можете скористатися безкоштовною комплексною послугою ID-14 та оформити паспорт разом з присвоєнням реєстраційного номера облікової картки платника податків – це дійсно зручно і швидко!

Звертаємо увагу, що для осіб, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше, послуга БЕЗКОШТОВНА.

   Більш детальну інформацію ви можете отримати на офіційному сайті міграційної служби dmsu.gov.ua або звернутися безпосередньо до Бершадського відділу міграційної служби за адресою м.Бершадь, вул.Будкевича, 13.

 

Бершадський  відділ УДМС у Вінницькій області