6 квітня відбулась консультаційно-інформаційна зустріч із представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Вінницькій області Ігорем Олійником.
На заході були присутні начальники структурних підрозділів та керівники підпорядкованих комунальних установ Бершадської міської ради.
 
Поспілкувались на тему: «Попередження, виявлення та недопущення порушень конституційних прав і свобод людини». Ігор Володимирович розповів про функції та повноваження Уповноваженого ВРУ з прав людини, про роботу Офісу Омбудсмена та регіонального представництва Уповноваженого у Вінницькій області, а також про напрямки діяльності у сфері захисту прав і свобод людини.
 
З учасниками заходу обговорені проблемні питання, які найчастіше виникають в їхній діяльності щодо забезпечення права на доступ до інформації в умовах воєнного стану, надано рекомендації та звернуто увагу на необхідність дотримання встановлених вимог при обмеженні доступу до інформації. Були наведені характерні приклади виявлених порушень прав громадян на інформацію, неправомірних відмов у наданні інформації та надані відповіді на запитання, що стосувались прикладів в застосуванні Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» та «Про звернення громадян».
 
Міський голова - Віталій Драган!