З метою призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі особам із числа членів своєї сім’ї, уповноваженою комісією 16 квітня 2024 року проведено виїзд до місця проживання отримувачів зазначених послуг (с.Війтівка і с.Велика Киріївка) та здійснено комплексне визначення ступеня їх індивідуальних потреб.

За наслідками проведених обстежень двом особам підтверджено потребу у наданні соціальних послуг з догляду за особою похилого віку.

Також, відповідно до п. 20 постанови Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» працівниками відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Бершадської міської ради здійснено контроль за наданням соціальних послуг з догляду фізичній особі. Під час відвідування виявлено ряд порушень при наданні соціальних послуг, через що виплата компенсації за надані послуги особі, яка здійснювала неналежний догляд, була припинена.