7 грудня у Всесвітній день української хустки  у КЗ «Бершадська бібліотека»  відбулося засідання бібліотечного жіночого клубу «Господарочка»,під час якого  організований поетичний флешмоб «Українська хустка – берегиня вроди»

 Бібліотекарі Алла Іванчишина та Ольга Дашківська розповіли учасницям про історію та традиції пов’язані з хусткою в Україні. Хустка – особливий елемент жіночого одягу,  вона несе у собі закодовану енергію українок від найдавніших часів і сучасності. Хустка на весілля, хустка на свято, хустка вдовиці, хустка  червона, біла, чорна, синя… Всесвітній день української  хустки це неофіційне свято, яке з'явилося 2019 року,  його мета:  об'єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.

Зберігає український народ як давній символ пам'ять про хустину. Це перша ознака одягу жінки. Хустка  широко розповсюджена по всій Україні. Українська хустина — це твір мистецтва.  Проходять роки, десятиліття, виростають нові покоління, змінюється влада, з'являється нова мода, та ніколи не можуть зникнути з пам'яті людської добрі традиції прадідів, їх обереги поруч нас, не дають нам забути, що ми — діти народу українського.

Відзначати День української хустки запропонувала активістка та депутатка Вінницької облради Людмила Станіславенко. Ідею підтримали громадські активісти в Україні та в усьому світі. Зокрема, 2019 року свято відзначалося в США, Іспанії, Канаді, Латвії, Португалії, Казахстані, Йорданії, Індії.

З нагоди свята української хустки українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі «Зроби фото відео з хусткою». Флешмоб швидко завоював популярність серед українок  з усіх куточків країни та поза її межами. Читачі та бібліотекарі КЗ “Бершадська бібліотека” також взяли участь у яскравому флешмобі .

#Українська_Хустка #КУЖ #КлубУспішнихжінок #РазомМожемоБільше

#Станіславенко #ДУХ #Всесвітній_День_Української_Хустки

#Хустка_оберіг_для_ЗСУ

 

 

                                                        Бібліотекар з обслуговування дорослих читачів

                                                        КЗ «Бершадська бібліотека»

                                                        Алла ІВАНЧИШИНА

 

Посилання на Ютюб https://youtu.be/RnnJObUyRe4