15 грудня 2023 року у  різдвяній локації «Казкарик» бібліотекар КЗ «Бершадська бібліотека»  Ольга Дашківська провела для дітей  інтерактивну зимову мандрівку   «Хай Різдво у Вашу хату принесе добра багато!».

Діти знайомились із казковими героями, розповідали про свої улюблені казки, відгадували загадки, розв’язували головоломки. Бібліотекар розповіла про основні символи Різдва Христового та Нового року в Україні. Далі намагалися відгадати зашифровані тексти новорічних дитячих пісень. Позитивний настрій, а ще захоплення та приємна емоційність панували в «Казкарику».

Грудень- час очікування:очікування чогось нового, радісного, чарівного - всього того, щоб у багатьох асоціюється з Новим роком. Діти вірять у казку у диво і сподіваються, що цього року їх заповітні мрії обовязково збудуться. Адже для дітей Різдвяні й новорічні свята - це казковий час.

Поспілкувалися і про народні  звичаї Святвечора,  визначили із чого готується головна різдвяна страва – кутя  та скільки всього страв має бути на святковому столі у Святвечір. Діти доволі обізнані  в наших українських звичаях і традиціях, сміливо та правильно відповідали, подекуди всі одразу.

 На завершення  бібліотекарка побажала дітям миру,  щасливих посмішок, багато іграшок та смаколиків, гарного настрою та цікавих свят.  Щасливі та задоволені малюки покидали казкову локацію.

 Людмила НІМЧУК

 Директор КЗ «Бершадська бібліотека»