Читальний зал КЗ «Бершадська бібліотека» запрошує відвідати новорічно-різдвяну фотозону, яка підготовлена для користувачів бібліотеки. За вікном пролітає перший пухнастий сніжок, легенький морозець демонструє свої вишукані шедеври прямо на наших шибках, а діти вже майструють своїх веселих новорічних сніговиків. Зима — це та чудова пора року, яка вміє дарувати приємні емоції та незабутні враження, адже саме в цей період ми відзначаємо найбільші й найулюбленіші свята усього світу, які пов’язані з самобутніми традиціями й звичаями.

     Час зимових свят унікальний. Від Андрія до Водохреща нас супроводжують святковий настрій, натхнення, радість та надії на краще. Найважливішим із зимового циклу для кожного українця було і залишається Різдво — день народження Христа. Ще з прадавніх часів Різдво шанували в кожній українській хаті, адже це свято одне з найбільших християнських. Традиційно в цей день уся родина готує до святої вечері дванадцять страв, серед яких обов’язково має бути наша українська кутя, якою потім хрещеники пригощають своїх хрещених батьків. Не можна уявити Різдво й без колядників, їх побажання, щирі пісні, навіть театральні постановки — усе це ще одна світла й неповторна традиція.

     Зимові свята — це особливий період року, який наповнює нас радістю, теплом і вічними світлими поглядами. Веселих свят, дорогі читачі!

 

 

                                                                           Наталія ЛЕВА

                                                                           Бібліотекар з інформатизації

                                                                           КЗ «Бершадська бібліотека»