30 грудня 2023 року минає рік від дня загибелі захисника України, нашого земляка Данилка Олександра Романовича. Мужній воїн, добрий чоловік та батько, вірний побратим віддав життя у бою за Україну.

Народився Данилко Олександр Романович  21 липня 1992 року у  селі Долина Теребовлянського району Тернопільської області.  Разом із сім’єю проживав у с. Велика Киріївка Бершадської міської територіальної громади. Був товариським, привітним, щирим та надійним другом.

Коли розпочалася повномасштабна війна Олександр був мобілізований до лав Збройних Сил України. Солдат Данилко Олександр Романович  служив розвідником розвідувального взводу. Сміливий, професійний, надійний та витриманий. Загинув Олександр Данилко 30 грудня 2022 року під час  виконання службових обов’язків, внаслідок обстрілу з ПТУР біля н.п. Веселе Покровського району Донецької області

Олександра пам’ятають, як справжнього патріота, вірного Батьківщині та відданого військовій справі захисника. Нещадна війна забрала добру, світлу, надійну людину. 7 січня 2023 року  у с. В. Киріївка відбулась церемонія прощання із загиблим Героєм, Данилком Олександром Романовичем. Олександру назавжди лише 30…

За особисту мужність і самовіддані дії, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі від 07 вересня 2023 року солдата Данилка Олександра Романовича нагороджено почесною відзнакою командира військової частини А4007 «ЗА ОБОРОНУ АВДІЇВКИ».

У річницю загибелі захисника України згадаймо його тихою молитвою, квітами та добрим словом. Герої не вмирають, бо ми про них памятаєм.