Бібліотекар відділу з обслуговування дітей КЗ «Бершадська бібліотека» Олена Струтинська підготувала відеопрезентацію «Легенда українського футболу»  з нагоди 85-річниці  від дня народження видатного українського спортсмена-футболіста та тренера Валерія Лобановського.

Відео знайомить  з історією життя та професійною діяльністю Валерія Лобановського , його спортивні досягнення, як  спортсмена. А також всі бажаючі мають можливість завітати до бібліотеки та обрати собі книги для спільного читання  із серії «Видатні українці» про життя величних людей, які змінили світ на краще.

6 січня  Валерію Лобановському виповнилося б 85 років , але … З Лобановським пов'язана більшість значущих досягнень київського "Динамо" і українського футболу загалом. У цьому клубі він розкрився спочатку як яскравий гравець, а потім - і як великий Тренер, що назавжди вписав своє ім'я в історію світового футболу. Київський  "Динамо" під його керівництвом в 70-ті і 80-ті роки був одним із найсильніших футбольних клубів світу. Лобановський виховав цілу плеяду футбольних зірок. Три його вихованці - Олег Блохін, Ігор Бєланов і Андрій Шевченко - були удостоєні "Золотого м'яча" найкращому футболісту Європи.

 Пам’ятаймо  своїх  великих та успішних співвітчизників. Футбол це улюблена гра мільйонів,  він несе радість, успіхи, приємні емоції вболівальникам і спортсменам.

 Світлана ЄГОРОВА

 Бібліотекар КЗ «Бершадська бібліотека»

 

Посилання на Ютюб https://youtu.be/6BSB5l1Flqo