В читальному залі КЗ «Бершадська бібліотека»  презентована виставка-вшанування  «І в смерті обернуся до життя …».

6 січня виповнюється  86  років від дня народження Василя Стуса - українського поета, перекладача, прозаїка, літературознавця, правозахисника, Героя України, лауреата Державної премії імені Т. Г. Шевченка (посмертно), поета страдницької долі, співтворця сучасного українського культурного відродження.

Письменник жив Україною, марив нею на чужині. Ця всепоглинаюча любов була сенсом його життя і відчувалася в кожній поетичній збірці. А їх у нього було шість: «Круговерть», «Зимові дерева», «Веселий цвинтар», «Час творчості – Dichtenszeit», «Палімпсести», «Свіча в свічаді». За власні переконання в необхідності української культурної автономії творчість Василя Стуса була заборонена радянською владою, а сам поет був на 12 років позбавлений волі…

Його поетичне слово нікого не залишає байдужим і є актуальним і сьогодні.

Василь Стус – легендарна постать, якій вдалося реалізувати свій талант за обставин, де інші “гаснуть” . Це була людина найбільших чеснот, життєвим кредом , якої було “Караюсь, мучусь, але не каюсь”, людина, яка остерігалась тихо говорити Правду. Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим подвигом, творчістю і всенародним визнанням В. Стуса . Адже він  належить до плеяди митців, чиє життя – це «дорога через терни до зірок».

Шановні читачі , запрошуємо вас відвідати бібліотеку та познайомитися з життєвим подвигом і  творчістю В. Стуса .