В читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека»  представлена книжкова виставка – вшанування «Пам’ятаймо кіборгів безсмертних!»,  приурочена Дню  пам’яті захисників Донецького аеропорту.

20 січня в Україні відзначають  День пам'яті захисників Донецького аеропорту або День пам'яті кіборгів . В цей день вшановують захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час війни на сході України.

«Кіборги вистояли, не вистояв бетон», – ця фраза  увійшла в історію разом із подвигом українських бійців. 18-21 січня 2015 року внаслідок підриву терміналу ДАП загинуло 58 захисників-кіборгів, які відстоювали цей плацдарм до останньої краплі крові. 

В обороні  брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Тому в нашій пам'яті всі, хто стояв за Україну в ті дні. Слава Вам герої, вічна пам’ять загиблим українським Янголам-охоронцям!

Книги, запропоновані на виставці,  основані на реальних подіях, про реальних людей, їх скалічені долі, самовідданість, патріотизм, про страшні реалії війни і все те горе, яке довелося пережити не тільки воїнам, а й мирному населенню. Дізнатися більше інформації про ті події ви зможете, завітавши до нас у бібліотеку.

 Людмила ПЕЧЕНОГА

 Бібліотекар читального залу КЗ «Бершадська бібліотека»