У КЗ «Бершадська бібліотека»   розпочато  акцію з книго дарування – 2024.  . Першими дарувальниками цьогоріч,  як і минулого року стали  представники Благодійного фонду “МХП-Громаді”. 

До бібліотеки завітала Леся Турчинська -  провідна фахівчиня із соціальних проєктів Благодійного фонду “МХП-Громаді”, яка подарувала книги для наших користувачів. У  зустрічі взяли участь заступник  Бершадського міського голови  Олександр  Нечитайло  та начальник відділу культури, молоді, туризму та охорони культурної спадщини Наталія Гаврилюк.

Під час спілкування  відзначено активну соціокультурну діяльність Бершадської книгозбірні,  пошук  нових форматів та прагнення бібліотекарів  організовувати цікаві бібліотечні активності для всіх груп користувачів. Також обговорено питання підготовки та подання грантових проектів для осучаснення та діджиталізації бібліотеки.  Леся Турчинська звернула увагу на важливості забезпечення безбар’єрності бібліотечних послуг, доступності бібліотеки для дітей та дорослих, особливо для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Директор КЗ «Бершадська бібліотека» Людмила Німчук провела міні-екскурсію бібліотекою, поінформувала про  заплановані цікаві бібліотечні проекти , заходи з промоції читання та особистісного розвитку.   Бершадська бібліотека цього річ відзначатиме 105 років від дня заснування. Це вагомий та  продуктивний шлях книгозбірні.  На сьогодні бібліотека у Бершаді це майданчик для читання, спілкування, розвитку, втілення творчих здібностей користувачів. Сподіваємось, що з кожним роком така досвідчена бібліотечна установа ставатиме все більш сучасною, цікавою, інформативною та корисною для користувачів. Колектив бібліотеки професійний, згуртований та налаштований працювати креативно та  інтенсивно.