У відділі з обслуговування дітей  Комунального закладу «Бершадська бібліотека» стартував корпоративний бібліотечний  проект з промоції читання  «Читай та пізнавай».

В рамках реалізації цього проекту,  бібліотекар Олена Струтинська провела в бібліотеці квест «Знайди свою книгу для читання» для учнів 5-А  класу Бершадського ліцею, класний керівник Оксана Причко.

 Всією світовою інтернет-спільнотою в останню неділю січня відзначається Міжнародний день без інтернету і от ліцеїсти взявши активну участь у квесті змогли обрати свою книгу для читання. А квест включав в себе цікаві головоломки, ребуси, пазли, загадки в яких потрібно було знайти відомих письменників, розшифрувати цифри, слова та навіть заспівати пісню. Активності ліцеїстів не було меж, в бібліотеці було весело та гамірно, а ще цікаво та корисно.

Неможливо змусити дитину любити читати, але можна спробувати зробити читання приємним, модним, престижним та цікавим. Отож реалізуючи дітям інноваційну форму  дозвілля популярну сучасну гру «Квест», де є випробування, ерудованість, кмітливость, витривалісь та вміння змагатися  бібліотекарі заохочують дітей до читання та відвідування бібліотеки. Звичку до читання слід прищеплювати. І саме в цьому випадку бібліотека маже стати своєрідним фахівцем, керівником читання, порадником.  

Працівники бібліотеки підтримують імідж бібліотеки, заохочують користуватися бібліотекою, тобто читати. Впроваджуючи в життя цікаві проекти, забезпечуючи спілкування дітей з книгою, з авторами, залучаючи їх до книгочитання, ми створюємо не тільки культ книжки, а й перетворюємо читання з примусу на читання – на життєву потребу, на читання-задоволення, читання-комунікацію. Адже інтелектуальною, духовно багатою та високорозвиненою нацією може бути тільки читаюча нація.

 

 

                                                                                    Тетяна ЗАХАРЧУК

                                                          Завідувачка відділом обслуговування дітей

                                                          КЗ «Бершадська бібліотека»