Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» запрошує переглянути буктрейлер на літературно-мистецький альманах «Сузір’я бершадських талантів», автор-упорядник видання Петро Васильович Маніленко. Метою створення буктрейлера є популяризація сучасної української книги та читання, як життєвої практики серед населення.

Краєзнавче видання є справжньою енциклопедією культурних і мистецьких надбань Бершадщини. У альманасі представлена інформація про місто Бершадь та села району, історичні пам’ятки, віковічні народні традиції, подані відомості про видатні постаті у галузі літератури та мистецтва, земляків-бершадців, які своєю працею звеличують рідний край. Місткий текст, насичений багатством подій та імен, ілюструють світлини, які зафіксували історичні миті, неповторні прояви творчого піднесення, святкового велелюддя, натхненної праці.

Видання буде цікавим, як мешканцям, так і гостям Бершадщини, дослідникам краю, працівникам культури та освіти та всім, хто цікавиться рідним краєм, розуміє роль і значення культури в нашому житті.

На жаль душа автора-упорядника «Сузір’я бершадських талантів» Петра Маніленка відлетіла у засвіти, проте його спроба дослідити благодатну тему розвитку літератури і мистецтва нашого краю виявилась напрочуд вдалою. Переконані, що його справа знайде  багато послідовників, а бібліотека буде всіляко популяризувати їх творчі надбання.

                                                                                      

                                                                                         Юлія МАРШУК

                                                                                         Бібліограф-краєзнавець

                                                                                         КЗ «Бершадська бібліотека»

 

 

Посилання на Ютюбі  https://youtu.be/nuJ8m1WlB0E