У День  вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  35-ї річниці виведення військ з Афганістану бібліотекар КЗ «Бершадська бібліотека» Алла Іванчишина  презентувала історичний відео спогад «Гартовані Афганістаном».

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Тридцять пять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. Адже 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.

Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Надзвичайно жорсткі та виснажливі умови підготовки, перемінливий клімат, щоденні думки про смерть і переживання за своє життя робили перебування у «гарячій точці» просто неможливим. Таке зрозуміють тільки ті, хто воював і вижив у ті жахливі роки. Та найстрашніше те, що ці хлопці не знали, що буде з ними в майбутньому, чи знайдуть вони собі місце у новому житті, житті без війни і смерті.

День 15 лютого – це не тільки данина пам’яті загиблим, але і вираз глибокої вдячності всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконав і виконує свій військовий і громадянський обов’язок.

У день виведення військ з Республіки Афганістан ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя. Ми схиляємо голови перед їхньою світлою пам’яттю.

                                            

Посилання на Ютюб https://youtu.be/QGlfQ1bsKn8

 

                                                              Алла ІВАНЧИШИНА

                                                   Бібліотекар з обслуговування дорослих читачів

                                                   КЗ «Бершадська бібліотека»