На абонементі обслуговування дорослих та юнацтва   КЗ «Бершадська бібліотека» організовано виставку - вшанування «Небесна сотня – герої нашого часу» . На виставці представлені журнальні, газетні матеріали та книги про події на Майдані у 2014 році і про героїв, які загинули за світле майбутнє своєї держави.  Щороку все далі від нас  доленосні, звитяжні, буремні та героїчні події Революції Гідності,  і все більше видно патріотизм та незламність українців у боротьбі за   утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії.

20 лютого в Україні вшановують День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня згадують трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників. 20 лютого у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею". За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

День Героїв Небесної Сотні – знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

 

                                                                 Ольга ДАШКІВСЬКА

                                            Бібліотекар абонементу з обслуговування юнацтва

                                            КЗ «Бершадська бібліотека»