У  КЗ «Бершадська бібліотека» відбувся вечір пам'яті Володимира Івасюка «Я для тебе горів і співав, український народе».

Володимир Івасюк, якому днями мало б виповнитися 75 років, на превеликий жаль рано пішов з життя. І хоча Маестро по праву вважається засновником сучасної української естрадної музики, і сам він і його творчість стали візитівкою України, як, наприклад, «Червона рута» чи «Водограй». Тож ювілей співака, поета і композитора став гарною нагодою, щоб в бібліотеці зустрітися з друзям, згадати й заспівати «натхнення Божого митця».

Ведучі Алла Іванчишина та Ольга Дашківська розповіли слухачам про коротке, але таке яскраве життя композитора і співака. Присутні насолоджувались піснями Володимира Івасюка у виконанні солістів КЗ «Бершадський будинок культури»: Ірини Грищук, Лілії Гнізділової та Петра Клапатюка.  На завершення заходу директор КЗ «Бершадська бібліотека» Людмила Німчук поділилась з присутніми своїми враженнями, відзначивши велич та геній таланту молодого композитора, який подарував світу незрівняні і незабутні пісні.  Після заходу за чашкою чаю користувачі бібліотеки обговорювали почуте і слухали пісні Володимира Івасюка.  

В історії кожної нації є постаті, які визначають обличчя епохи. Власним життям вони щедро віддають по краплині своєму народу все, чим нагородила їх доля. До таких особистостей в українській історії 70-х років належить Володимир Івасюк. Постать, яка за своє коротке життя стала легендою. Він автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Був професійним медиком, живописцем, скрипалем, грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Володимир Івасюк – лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України.

 

                                                                                         Алла Іванчишина

                                   Бібліотекар абонементу з обслуговування дорослих читачів

                                                                                    КЗ «Бершадська бібліотека»

 

Посилання на Ютюб Виступ Петра Клапатюка https://youtu.be/teCQ_g9WduY

Виступ Ірини Грищук https://youtu.be/3nleyfVfks0

 Виступ Лілії Гнізділової https://youtu.be/C3p3n7rO_LA