04 березня  минають роковини від дня  загибелі Тараса Миколайовича Бурлаку – нашого земляка, воїна Збройних сил України.

Народився Бурлаку Тарас Миколайович 20 грудня 1974  року у с. Красносілка. Навчався у Красносільській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. З дитинства був добрим, щирим, дружелюбним та наполегливим хлопцем.

На початку повномасштабного збройного вторгнення рф Тарас Бурлаку  став на захист столиці України у лавах територіальної оборони, виконуючи накази військового командування за призначенням. У  листопаді 2022 року – патріот  України Тарас Бурлаку добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Служив  стрільцем помічником гранатометника військової частини А0139

Ворог забрав його життя 04 березня 2023 року в районі бойових дій неподалік населеного пункту Дружба Донецької області, де Тарас Бурлаку  отримав поранення несумісні з життям.

10 березня 2023 року  захисник України Тарас Бурлаку повернувся до рідного дому «на щиті». Скорботний кортеж із воїном зустрічали «живим коридором» усі односельці, які  уклінно вшанували його жертовний внесок у Перемогу. Тарас поклав своє життя за кожного з нас!

Указом президента України №244/2023 Про відзначення державними нагородами України , за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісної України, самовіддане виконання військового обов'язку нагороджено посмертно орденом “За мужність” III-го ступеня – Бурлаку Тараса Миколайовича.

Ми завжди будемо пам’ятати та вшановувати наших військових, які пожертвували своїм життям заради миру та свободи нашої країни. Нехай пам’ять про наших героїв буде завжди живою в наших серцях та міцно зв’язує нашу громаду, нашу державу Україну.

Вічна пам’ять незламному Герою Тарасу Бурлаку!